(VIDEO) Baka (76) svaki dan 4 godine gura kolica svog unuka (9) 24 KM kroz šumu i tako će sve dok može da hoda! AKO OVO NIJE LJUBAV…

(VIDEO) Baka (76) svaki dan 4 godine gura kolica svog unuka (9) 24 KM kroz šumu i tako će sve dok može da hoda! AKO OVO NIJE LJUBAV…

Ši Jujing ima 76 godina i brine se za svojeg unuka za kojeg želi da dobije potrebno obrazovanje.

Njen unuk Đeng Jiang Haoven je u kolicima, ali Šhi  ga svaki dan gura 24 kilometra do škole i nazad. I tako već četiri godine. Namerava to raditi sve dok bude mogla da hoda.

Dečaku (9) je je dijagnostifikovana cerebralna paraliza kada je imao dve godine. Njegovi roditelji su se u međuvremenu razveli.

Njegova majka se udavala nekoliko puta, a otac je otišao raditi kako bi mogao da izdržava dečaka. Osim što dečaka gura u školu i nazad nekoliko puta dnevno, baka mu masira udove, priprema za njega različite biljne lekove, vežba sa njim da stoji i malo hoda.

Nada se da će se dečak jednog dana oporaviti. Dečakova škola je udaljena oko tri kilometra od njihovog doma, ali baka do škole i nazad ide osam puta.

Unuka vodi ujutro, vraća se kući i nekoliko sati kasnije dolazi po njega, a onda ga opet vodi u školu posle podne i vozi ga naveče doma. I nikada se ne žali.

Zahvaljujući baki dečak je napredovao. Može da stoji uspravno, a napravi i nekoliko koraka uz pomoć. I dalje teško drži olovku u rukama. Baka kaže da je on pametan dečak kojeg zanima matematika.

Porodica se zbog skupog lečenja nagomilao dug no baka kaže da to nije bitno sve dok dječak napreduje i dobiva kvalitetnu izobrazbu.

izvor: Kurir.rs

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *