SRPSKI ZID PLAČA: Ovo su glumci koji više nisu među nama..

SRPSKI ZID PLAČA: Ovo su glumci koji više nisu među nama..

Nastavlja se niz odlazaka velikih umetnika sa scene. Desetak glumačkih velikana stupilo je na nebesku scenu tokom protekle dve godine

Srbija i stara Jugoslavija poprilično su poznati po svojim glumačkim talentima. Nažalost kako vreme odmiče, dolazimo do onoga što niko od nas ne može izbeći, a to je smrt.

Tu su razna glumačka imena koja su nažalost mrtva i po nekoliko decenija kao što su Pavle Vujisić, Mija Aleksić, Dragomir Bojanić Gidra popularni her Žika. Svi ovi glumci su deo našeg života i gotovo da ih smatramo za članove svojih porodica.

Popularni Nikola Simić glumac koji se proslavio mnogim ulogama od Mite Pantića iz „Tesne kože“, Miće iz serije “ Ljubav navika panika“ ili seriji „Porodično blago“ gde je bio deda Tripko. Preminuo je u novembru 2014. godine.

Dušan Poček preminuo je u martu iste godine kad i Nikola Simić. Najpoznatiji je po svojim ulogama Jezdimira Uskokovića seriji „Bolji život“ ili kao čuveni profesor koji je ispitivao Jarića Živadina u seriji „Kamiondžije“. Njega je tumačio glumac Miodrag Petrović Čkalja koji je preminuo 2003. godine.

Čuveni Josif Tatić preminuo je u februaru 2013. godine. Poznatiji je i kao drug Jataganac u seriji „Bolji život“, glumoi je u predstavama „Šovinistička farsa“, odigrao maestralnu ulogu u filmu „Profesionalac“.

Podsetimo se i glumca Radeta Markovića koji je preminuo 2010. godine. Čuveni profesor iz filma „Sabrini centar“, glumio je u velikom broju „Partizanskih filmova“.

Treba li šta reći o Petru Kralju, koji je kako mu i prezime kaže zaista bio kralj. Poznati komšija Pavleta Panduroviša, komšija Poskok u seriji „Porodično blago“. Glumio je u mnogim filmovima, pa i Mitu Pantića u seriji „Bela lađa“ igrao je ulogu narodnog poslanika. U čuvenoj seriji igrao je umesto Nikole Simića koji je Mitu igrao u seriji „Tesna koža“. Kralj je preminuo 2011.

Bora Todorović!? Đenka iz „Maratonaca“, tumačio je ulogu i obaveštajca državne bezbednosti u filmu „Profesionalac“ u kojem je igrao i pokojni Josif Tatić. Igrao je u filmu i sa pokojnim Batom Stojkovićem u filmu „Balkanski špijun“. Definitivino dug spisak glumačkih legenda.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *