SEDAM RAZLOGA ZAŠTO TREBAŠ PITI SOK OD ĐUMBIRA SVAKO JUTRO

SEDAM RAZLOGA ZAŠTO TREBAŠ PITI SOK OD ĐUMBIRA SVAKO JUTRO

Đumbir je jedan od najpopularnijih začina u svijetu, pogotovo u Aziji. Sadrži spojeve zvane gingeroli koji posjeduju protuupalno, analgetsko, antikarcinogeno djelovanje. Đumbir u jelima i pićima poboljšava probavu i pomaže u liječenju prehlada.

1.Za imunitet – ako si sklona prehladama i gripi, trebaš redovito piti đumbir jer će on pozitivno djelovati na osnaživanje tvog imuniteta. Pijenje soka od đumbira poboljšava učinak antibiotika i poboljšava cirkulaciju.

2.Za prevenciju od tumora – dosta studija je do sada potvrdilo da je đumbir dobar u “borbi” protiv tumora, osobito onog jajnika.

3.Za oboljela od iritabilnog crijeva – đumbir ublažava simptome iritabilnog crijeva ako se pije u obliku čaja ili soka.

4.Kod Alzheimerove bolesti – istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija đubira može usporiti propadanje moždanih stanica što je glavni uzročnik Alzheimerove bolesti.

5.Za apetit – đumbir može potaknuti ali i smanjiti apetit. Na poticanje apetita djeluje tako što proizvodi više kiseline u želucu. A kao sredstvo za mršavljenje djeluje tako jer “spaljuje” masnoće i daje dulji osjećaj sitosti.

6.Za umorne mišiće – nakon treninga snage dobro je jesti hranu u koju si dodala đumir. Najbolje djeluje ako ga popiješ ili pojedeš ujutro prije bilo koje druge hrane ili pića.

7.Za stabilizaciju glukoze u krvi – znanstvenici u Australiji otkrili su da đumbir reducira visoke količine glukoze u krvi. Važno je da znaš koliki ti je nivo glukoze u krvi jer to utječe na tvoju težinu i razinu energije.

Đumbir kao afrodizijak, lijek i hrana.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *