Namirnice koje nisu toliko zdrave koliko mislite…

Namirnice koje nisu toliko zdrave koliko mislite…

Light, bez masnoća, bez glutena, s manje kalorija, organski i slični pridjevi su koje povezujemo sa zdravom hranom, ali samo zato što nešto ima manje kalorija ne znači nužno da je i zdravo…

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Ispod su namirnice koje mislite da su zdrave, ali nisu ništa zdravije od “prosjeka”.

Dijetni gazirani napici Sasvim je u redu piti ih ako vam se sviđaju, ali nemojte misliti da time činite svome zdravlju uslugu.

Sportski napici I dok sportski napitci sadrže nužne supstance poput elektrolita nužnih za one koji se intenzivno bave sportom, ne trebaju vam sportski napitci ako idete u laganu šetnju. Poštedite se dodatnih kalorija i pijte vodu.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Energetske pločice One sadrže više kalorija nego što je prosječnoj osobi potrebno kada uzima neku grickalicu. Energetske pločice uzmite kada vam nakon jedne iscrpljujuće aktivnosti slijedi druga naporna aktivnost, a nemate vremena za obrok, a ne kao grickalicu.

Žitne pahuljice One su zdrave Ako su od cjelovitih žitarica, ali kada im se dodaju okusi, čokolada, šećeri, sirupi, so i drugi sastojci, na kraju se ne dobije pretjerano zdrav obrok.

Hladne salate Ako se nešto zove salata automatski to povezujemo sa zdravljem, ali u hladnim salatama s tjesteninom, više je majoneze i drugih kaloričnih sastojaka dok se povrće nalazi tek u tragovima.

IZVOR: COVER MAGAZIN

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *